Despre peleti

Peleţii sunt produşi din lemn, rumeguş şi alte deşeuri de lemn. Acestea sunt materiale naturale 100% tocate şi presate, cu diametrul de 6 mm şi lungimi de max. 30 mm, fără a utiliza lianţi.

Peleții reprezintă la ora actuală o opțiune de producere a energiei termice care răspunde cerințelor de utilizare a energiei „verzi„„curate” și “regenerabile” ,fiind astfel o alternativă economică și confortabilă la combustibilii fosili. Peleții reprezintă o energie mai ieftină, decat cea obținută de combustibilii fosili, fiind si regenerabilă. Emisiile mici de dioxid de carbon înseamnă că nu afectează mediul înconjurător, dovadă fiind și neincluderea sa printre substanțele poluante, de către protocolul de la Kyoto.

Tehnologia avansata permite arderea cu eficienta maxima si emisii reduse.

Aceste cazane asigură în exploatare un grad de comfort similar cu cel al cazanelor pe combustibil gazos sau lichid, deoarece şi funcţionarea lor este automatizată în întregime.

Datorită funcţionării lor cu ardere modulată au un domeniu larg de utilizare. Se pot folosi atât la locuinţele cu necesităţi termice scăzute cât şi la clădirile cu mai multe apartamente, care au necesităţi termice ridicate.

Panoul de comandă digital este inteligent şi uşor de utilizat. Automatizarea asigură necesarul de căldură la un consum minim de combustibil, pe lângă un randament de peste 92%.

Tot această automatizare asigură securitatea funcţionării cazanului.

Alimentarea cu peleți este automatizată, făcându-se dintr-un rezervor, a cărui capacitate de 180kg asigură autonomia cazanului pentru o perioada lunga de timp

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Image_Widget”][/siteorigin_widget]