[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Image_Widget”][/siteorigin_widget]

CENTRALELE  TERMICE  ELECTRICE

Centralele termice electrice, reprezinta acele echipamente in care energia termica se obtine cu ajutorul curentului electric.

Principiul general de functionare este urmatorul: curentul electric  trece printr-o rezistenta pe care o incalzeste. Aceasta  caldura  este cedata unui fluid, in cazul nostru apa, fluid care la randul sau, impins cu ajutorul unei pompe in reteaua de calorifere, cedeaza  o parte din caldura continuta mediului din camerele de locuit, dupa care se reintoarce in centrala prin instalatia de retur si ciclul se reia.
Centralele termice electrice au un randament ridicat, in medie de 99,5%,deoarece pierderile de transformare a energiei electrice in caldura  sunt  foarte mici. Centralele termine electrice sunt usor de exploatat si de intretinut,  fapt care le confera o larga utilizare.

Ce este foarte important de stiut este faptul ca centralele termice electrice de puteri mici, respectiv cele de 6 kw si 7,5 kw pot fi comandate atat  pentru utilizare in reteaua monofazata cat si in retea trifazata, pe cand centralele termice electrice de puteri mai mari, ca de ex. cele de 9 kw., 15 kw., 22,5 kw este recomandabil sa fie racordate intr-un sistem trifazat. Alimentarea centralelor termince electrice la retea se relizeza printr-un circuit separat, fiind necesar un proiect  realizat de o persoana autorizata in acest sens. Prin proiect se vor nominaliza toti consumatorii care vor fi racordati la centrala in vederea  rationalizarii functionarii acesteia.

Dupa cum se stie, in prezent, in domeniul casnic pretul la energia electrica este mai mare decat daca am utiliza in acelesi scop gazul natural sau gazul lichefiat. De aceea la luarea hotararii de a monta o centrala termica electrica trebuie sa tinem seama de urmatoarele aspecte:
– daca exista sau nu retea de gaz natural in localitate sau zona
– daca reteaua de distributie a energiei electrice poate sustine racordul centralei termine electrice
– daca exista retea de distributie a energiei electrice in zona de consum
– existenta unui proiect avizat si a avizelor necesare
– stabilirea necesarului termic si a capacitatii centralei termice

In continuare am sa prezint oferta de centrale termice electrice a firmei Ferroli, oferta din care sa putem alege tipul de centrala termica electrica  de care avem nevoie.

Centralele termice electrice Ferroli sunt centrale robuste, compacte, usor de pus in functiune si usor de intretinut. Amplasarea centralelor  poate fi facuta usor, pe perete,oriunde exista un spatiu corespunzator. Pentru ca amplasarea centralelor termice electrice se fece pe perete, aceste centrale mai poarta si denumirea de Centrale Termice Murale Electrice, denumire pe care o vom utiliza in continuare.
Firma Ferroli desface in acest moment  trei modele de centrale termice murale electrice si anume:

  • Centrale termice electrice FEB Confort
  • Centrale termice electrice FEBeasy
  • Centrale termice electrice LEB  TS

In cadrul fiecarui model  se pot distinge urmatoarele tipuri:

— Centrala electrica  FEB Confort  08       — 7,5    kw
— Centrala electrica  FEB Confort  15        —15     kw
— Centrala electrica  FEB Confort   24       — 22,5 kw
— Centrala electrica FEBeasy                    —7,5  kw
—  Centrala electrica LEB  TS   6               — 6      kw
—  Centrala electrica LEB  TS   7,5            — 7,5   kw
— Centrala electrica  LEB  TS   9                — 9     kw

Toate aceste tipuri de centrale termice murale electrice sunt destinate  a se utiliza in instalatii de incalzire centrala, utilizand agent termic cu circulatie fortata, incalzirea fiind controlata de o úntate centrala care asigura si functionarea eficienta a acesteia Centralele termine murale electrice , pot fi reglate si cu ajutorul unui termostat de camera si pot incalzi apa menajera printr-un boiler extern legat la centrala printr-o vana cu 3 cai. Totodata toate aceste centrale termine murale electrice dispun de functia antiinghet.

 

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Image_Widget”][/siteorigin_widget]