Toti ne dorim o casa, o casa cu camere mari, luminoase si calduroase.

Pentru tara noastra,  unde temperatura medie anuala este in jurul valorii de 11,5 grC, este necesar  sa avem caldura in camere, in medie 5 luni pe an respectiv din noiembrie si pana in martie.

Asigurarea caldurii in case si apartamente se poate realiza in mai multe feluri. Unul dintre cele mai raspandite moduri de a asigura caldura in case si apartamente il reprezinta  utilizarea de centrale termice.

Exista mai multe tipuri de centrale termice. Intalnim centrale termice care au ca agent principal de incalzire energia electrica, deci centrale termice electrice, mai gasim centrale termice care functioneza utilizand gazul metan, gazul lichefiat (GLP), combustibil lichid (pacura,motorina, CLU, etc.) si centrale termice care functioneaza  utilizand drept combustibil lemnul, carbunii, biomasa, rumegus, peleti sau biogaz.

Alegerea tipului de centrale termice este dificila intrucat este necesar sa luam in calcul multe elemente.

Pe site-ul www.hai-instal.ro  vom cauta sa oferim toate datele necesare pentru luarea unei decizii corecte, atat din punct de vedere tehnic cat si financiar.

  Prima intrebare la care trebuie sa raspundem atunci cand ne hotaram sa procuram o centrala termica  este :CE TIP DE CENTRALE TERMICE  ne trebuiesc ?

Pentru a da un raspuns la aceasta intrebare trebuie sa tinem seama de urmatoarele aspecte:

1 –  tipul de casa si anume daca este un apartament intr- un bloc sau o vila
2 – casa sau ansamblul de locuinte este izolat (in camp deschis ) sau in mijlocul unei localitati
3 – este o casa individúala unifamiliala, multifamiliala sau un ansamblu de locuinte
4 – ce fel de utilitati avem in zona (energie electrica, retea de gaze, drum de acces, retea de apa si canalizare, statie GPL )
5 – Echipamentele de incalzire tip centrale termice depind foarte mult de calitatea acestor utilitati  ( daca reteaua electrica este veche si supraincarcata , exista riscul sa nu primim aviz energetic sau tensiunea sa nu fie in parametrii si deci instalatia noastra sa nu functioneze; presiunea la capat de linie intr-o retea de gaze oscileaza pe timp friguros si astfel din nou avem probleme cu functionarea instalatiilor; presiune de apa scazuta sau zona cu restrictii in livrarea de apa, iar este un motiv de nefunctionare sau functionare defectuosa a instalatiilor)
6 – existenta unor spatii de depozitere sau de construire a unor platforme betonate pentru amplasarea de rezervoare sau deseuri rezultate in urma functionarii instalatiilor
7 – zona climatica unde este amplasata locuinta
8 – facilitati in obtinerea de avize si autorizatii
9 – volumul casei care urmeaza sa fie incalzit si nivelul de incalzire pe fiecare camera.

  In acest site www.hai-instal.ro ne vom ocupa de prezentarea detaliata a fiecarui tip de centrala termica in parte, pentru  ca alegerea noastra sa fie cat mai usoara. Pentru aceasta prezentare avem in vedere centrale termice furnizate de firmele: FERROLI, VIESSMANN si ARISTON.

Cat de mult conteaza sa te informezi atunci cand vrei sa alegi centrale termice ?

A fi informat înseamna sa cauti, sa întrebi, sa afli atunci când vrei sa stii mai multe, atunci când nu esti în clar cu ceva, atunci când vrei sa ai o perceptie mai ampla asupra unui lucru.

A fi informat presupune sa fii la curent cu ce te intereseaza, sa nu ai nici un dubiu ca informatia poate fi a ta când stii unde sa o cauti. Ai atâtea surse de informare la dispozite si este asa de usor sa afli ce te intereseaza, încât te minunezi (si nu în cel mai placut sens al cuvântului) când îi auzi pe altii spunând ca nu stiu sau nu au aflat, când informatia era chiar sub ochii lor.

Pe de alta parte, a fi informat înseamna sa ti se puna la dispozitie o serie de informatii la care altfel n-ai avea acces. Fie pentru ca sunt noi, fie pentru ca nu ai acces la sursa, fie pentru ca pâna la momentul respectiv nu erau publice sau nu erau verificate sa fie 100% sigure.

CE INSEAMNA SA FII INFORMAT DESPRE CENTRALE TERMICE ?

Pentru ca dumneavoastra sa fiti informat despre centrale termice, noi am creeat site-ul www.centrale-termice.info un site dedicat informarii clientului despre toate noutatile din domeniu.

Noi va consiliem in alegerea acelor centrale termice potrivite pentru dumneavoastra, va informam asupra ultimelor noutati despre centrale termice, va oferim suportul legislativ si va explicam detaliat ce inseamna service-ul la centrale termice si conditiile de garantie.

Riscul de a nu fi informat este foarte mare mai ales in domeniul nostru unde orice informatie lipsa despre centrale termice inseamna resurse cheltuite intr-un mod necorespunzator, inseamna timp pierdut , inseamna disconfort.
Vrem sa va ajutam sa evitati toate aceste riscuri , vrem sa gasiti la noi exemple pozitive in care solutiile recomandate de noi cu centrale termice se regasesc perfect in nevoile dumneavoastra, vrem sa devenim consilierul perfect in alegerea acelor centrale termice potrivite confortului dumneavoastra.

Rasfoind paginile site-ului nostru veti gasi nenumarate informatii utile despre caracteristicile unei centrale termice, despre cum se monteaza corect aceste centrale termice, despre garantia unei centrale termice si despre modul de utilizare corespunzator al unei centrale termice.
Credem cu tarie ca este obligatoriu sa fi informat corect despre o centrala termica, despre costurile de achizitie, montaj , service si punere in functiune a unei centrale termice, despre consumul de gaz, lemne, motorina sau alt combustibil si optimizarea lui cu elemente de automatizare potrivite fiecarei centrale termice in parte.

Am creeat acest site pentru a publica ultimele sitri, ultimele noutati despre centrale termice si de aceea va invitam ca la sectiunea forum sa adaugati comentariile dumnevoastra, informatii noi, critici , laude sau experiente daca este cazul. Pe toate le vom lua in considerare si le vom posta pentru ca ne dorim sa devenim cu totii informati si constienti de faptul ca aceste centrale termice vor asigura confortul familiilor noastre pentru multi ani.