De ce sa aleg incălzire in / prin Pardoseală?

Cea mai mare parte a populației traieste cel puțin 22 din fiecare 24 de ore într-un fel de climat artificial.

De ce sistem de incalzire prin pardoseala? Incălzirea prin pardoseală este departe de a fi un concept nou, acesta a fost folosit pentru prima dată de romani ale căror locuințe au fost construite cu goluri prin care trecea aerul, încălzit de un foc deschis,   încălzind astfel structura casei.

Incălzirea prin pardoseală nu este un concept nou în Romania.

Incălzirea electrică din trecut era îngropatea în sapa. Casele erau încălzite peste noapte folosind energie electrică „ieftina”. Cu toate acestea, această metodă a fost costisitoare și de necontrolat, iar cladirea se supraancalzea in timpul zilei, dar seara, atunci când energia termică este în general necesară, fără căldură suplimentară nu era disponibilă.

Cazane in condensatie, utilizarea conductellor multistrat si PEX, sisteme de control și de înaltă eficiență actuale, sistemele de încălzire prin pardoseală de astăzi sunt extrem de confortabile și controlabile. Radiatoarele nu mai sunt necesare, astfel oferind mai mult spațiu camerei. Căldura este distribuită mai uniform și praful nu este antrenat de curenti de aer. Incălzirea în pardoseală ( sapa acumuleaza caldura si o radiaza uniform in incapere) de pe intregul nivel al casei, eliminând zonele reci. Aerul cald de la suprafața podelei pierde aproximativ 2 grade Celsius la 2,0 metri deasupra podelei, ceea ce face ca sistemul ideal pentru toate camerele inalte.

radiatoare versus pardoseala

Radiatoare versus Pardoseala

 

distributia caldurii la sistemele de incalzire in pardoseala REHAU
Distributia caldurii la sistemele de incalzire in pardoseala .
distributia caldurii la sistemele de incalzire in pardoseala REHAU 2

Teste independente releva faptul ca cel mai acceptabil climat interior este cel cu temperatura cuprinsa intre 19 si 29 de grade Celsius, iar temperatura aerului la nivelul capului este cuprinsa intre 20 si 24 de grade Celsius.

Cu sistemele clasice de incalzire cu radiatoare sau cu convectoare, distributia temperaturii pe verticala (pe inaltime) se prezinta astfel: este mai rece la nivelul picioarelor decat la nivelul capului.

distributia caldurii in incapere

distributia caldurii in incapere

Incalzirea in pardoseala face posibil sa se reduca cheltuielile cu incalzirea si asigura economia de energie datorita temperaturii mici a apei ( agentului termic) in jurul valorii de 45 de grade Celsius impreuna cu tevile din polietilena reticulata PEX.

Daca vrei o oferta completeaza formularul urmator atasamd planurile sau o schita: Daca nu ai planuri apasa aici

Contacteaza-ne
First
Last
Mărimea maximă de încărcare: 516MB