Incalzirea prin pardoseala - căldură plăcută și confortabilă

Incalzirea prin pardoseala genereaza un confort termic superior unui sistem de incalzire traditional. Un argument favorabil este si potentialul ridicat de economisire a energiei.

Daca in cazul instalatiilor de incalzire conventionale apare fenomenul de stratificare a aerului, la incalzirea prin pardoseala emisia de caldura prin radiatie permite o uniformitate a temperaturii perfecta.

Cum funcționează incalzirea in pardoseala?

Incalzirea in pardoseala funcționează printr-un fir de încălzire instalat sub nivelul podelei. Cablul se încălzește atunci când sistemul este pornit, încălzind suprafața podelei și furnizând o căldură radiant, distribuită uniform și încălzind încăperea de la sol.

Cu căldură radiantă, confortul tinde să se simtă mai rapid și la o temperatură mai scăzută. Există un flux minim de aer, menținând temperatura confortabilă și uniformă, oriunde în cameră.

underfloor heating vs radiators

Încălzirea podelei va fi suficientă pentru a încălzi o cameră?

Incalzirea electrică a pardoselilor vine în diferite ieșiri de căldură, cu o putere mai mare disponibilă pentru a asigura suficientă căldură pentru zone cu pierderi mari de căldură, cum ar fi serele.

Producția de căldură a unui sistem de incalzire in pardoseala trebuie să fie mai mare decât pierderea de căldură a încăperii sau zonei pe care o încălzește pentru ca sistemul să furnizeze suficientă căldură. Deci, este important să se efectueze un calcul al pierderilor de căldură pentru a se asigura că sistemul este potrivit. Acest lucru poate fi efectuat de un arhitect sau de un inginer de încălzire și este important să alegeți puterea corectă a căldurii pentru sistemul de incalzire in pardoseala. Dacă nu sunteți sigur de pierderea de căldură, contactați-ne și vă vom ajuta să alegeți sistemul corect.

Este, de asemenea, recomandabil să instalați sistemul cu o izolație suficientă, cum ar fi placile de izolare, care reduc timpul de incalzire prin împingerea căldurii la nivelul podelei și prevenirea pierderilor de căldură la parter.

floor types temperature heat output underfloor heating

Sistemele de încălzire prin pardoseală reprezintă o premisă a confortului din propria locuință unei vieţi plăcute şi agreabile.

În ultimii ani, sistemele de încălzire prin pardoseală au început să fie folosite la scară largă și în România.

Spre deosebire de sistemele clasice în care se folosesc radiatoare, încălzirea prin pardoseală vine cu 3 beneficii importante:

  • Obţii confort optim – Căldura se distribuie uniform pe toată suprafaţa.
  • Reduci Cantitate de Praf şi previi apariţia mucegaiului.
  • Economiseşti spaţiu preţios din locuinţa ta.

 

 

 

 

Cere oferta