[metaslider id=3940 cssclass=””]

Ce este încălzirea prin pardoseală

Incălzirea prin pardoseală reprezintă o formă de incălzire centralizată, care controlează temperatura din interiorul casei pentru a asigură confortul termic prin conducție, radiație și convecție.

Ea poate fi o alternativă grozavă pentru calorifere. Sistemele de încălzire electrice se montează ușor, au o garanție de cel puțin 10 ani și, de obicei, sunt foarte rezistente, lucrând la capacitate maximă pe termen lung. Costă în medie în jur de 30-40 de euro pe metru pătrat (materiale+manopera) și implică riscuri minime, pentru că există fire de împământare, cablurile pot fi identificate cu camere tomograf și se oferă siguranță în caz de defecțiune.

De obicei, incălzirea în pardoseală este mai mult decât suficientă ca formă de incălzire autonomă. Cu toate acestea, capacitătile sale vor fi adesea dictate de alți factori, cum ar fi acoperirea podelelor și nivelurile de izolație ale clădirii (în special pereți și ferestre). Acesta este motivul pentru care calculele pierderilor de căldură sunt atât de importante, căci analizând performanțele termice individuale ale unei clădiri, ele vor spune de cât de multă căldură ai nevoie.

De exemplu, o cameră slab izolată, cu o mulțime de geamuri, nu se poate incălzi complet atunci când este rece în exterior (ceea ce inseamnă izolare suplimentară sau incălzire suplimentară). Acoperirea pardoselilor joacă, de asemenea, un rol important. În mod normal, piatra și gresia sunt opțiuni excelente, la fel ca și covoarele subțiri.