Incalzire TeCe

De obicei, notiunea de confort termic este asociata cu temperatura interioara a incaperii in care se gasesc oamenii. De fapt, senzatia de confort termic trebuie inteleasa ca un echilibru termic al corpului uman sub influenta factorilor de natura fizica ai mediului inconjurator. Confortul termic este influentat de parametrii obiectivi cat si de cei subiectivi, diferiti de la persona la persoana.

Factorii cei mai importanti care asigura confortulu termic intr-o locuinta sunt cei fizici (temperatura aerului, temperatura medie radianta a peretilor, umiditatea, viteze aerului), factori organici (varsta, sexul, starea de sanatate, nivelul de oboseala) si factori externi (tipul activitatii, imbracamintea).

Astfel, analizand temperatura ambientala trebuie observat ca un factor important de confort il reprezinta si distributia ei cat mai uniforma in incapere. Cum zona inferioara a piciorului este una sensibila, este de dorit ca aici temperatura sa fie mai ridicata decat in zona capului. Este cunoscut de toata lumea ca o pardoseala rece creeaza o senzatie neplacuta, chiar daca temperatura masurata mai sus, in zona torsului si a capului este corespunzatoare( 20 – 220 C).

Curba de temperaturi a sistemului de incalzire in pardoseala Ferroli este foarte apropiata de cea ideala. Caldura radiata resimtita de catre o persoana aflata in camera creeaza o senzatie de confort asemanatoare unei incalziri clasice cu corpuri statice (radiatoare) care foloseste temperaturi cu 2˚C mai mari, ducand astfel la economii de energie de pana la 12%.

CONTACTEAZA-NE PENTRU DETALII.

Încălzire Pardoseala UPONOR

Solutii de incalzire in pardoseala

Avantajele încălzirii în pardoseală

  • Soluție invizibilă, eficientă energetic
  • Căldură radiantă confortabilă pe o suprafață mare
  • Se pot combina în mod optim cu surse de energie regenerabile
  • Produse fiabile, de încredere
  • Libertate arhitecturală
  • Încălzirea prin pardoseală poate fi retehnologizată cu ușurință

Răcire și încălzire în pardoseală: plăcut vara și iarna

Încălzirea/răcirea radiantă cu apă caldă pe timp de iarnă și răcirea pe timp de vară asigură o temperatură confortabilă în toate clădirile, în orice moment al anului. Distribuția uniformă a temperaturii (comparativ cu un radiator) înseamnă că răcirea și  încălzirea în pardoseală economisesc energia, ceea ce este o veste bună pentru portofelul dvs. Răcirea suprafețelor oferă o experiență premium în casă, deoarece dispar problemele obișnuite cu aerul condiționat (bacteriile periculoase în aparatul de aer condiționat, temperatura neuniformă, curenții aerului rece. De asemenea, nu cauzează disconfort sau probleme de sănătate.

uponor underfloor cooling

CONTACTEAZA-NE PENTRU DETALII.

Incalzire pardoseala TECE

Ce este încălzirea prin pardoseală

Incălzirea prin pardoseală reprezintă o formă de incălzire centralizată, care controlează temperatura din interiorul casei pentru a asigură confortul termic prin conducție, radiație și convecție.

Ea poate fi o alternativă grozavă pentru calorifere. Sistemele de încălzire electrice se montează ușor, au o garanție de cel puțin 10 ani și, de obicei, sunt foarte rezistente, lucrând la capacitate maximă pe termen lung. Costă în medie în jur de 30-40 de euro pe metru pătrat (materiale+manopera) și implică riscuri minime, pentru că există fire de împământare, cablurile pot fi identificate cu camere tomograf și se oferă siguranță în caz de defecțiune.

De obicei, incălzirea în pardoseală este mai mult decât suficientă ca formă de incălzire autonomă. Cu toate acestea, capacitătile sale vor fi adesea dictate de alți factori, cum ar fi acoperirea podelelor și nivelurile de izolație ale clădirii (în special pereți și ferestre). Acesta este motivul pentru care calculele pierderilor de căldură sunt atât de importante, căci analizând performanțele termice individuale ale unei clădiri, ele vor spune de cât de multă căldură ai nevoie.

De exemplu, o cameră slab izolată, cu o mulțime de geamuri, nu se poate incălzi complet atunci când este rece în exterior (ceea ce inseamnă izolare suplimentară sau incălzire suplimentară). Acoperirea pardoselilor joacă, de asemenea, un rol important. În mod normal, piatra și gresia sunt opțiuni excelente, la fel ca și covoarele subțiri.

Incalzire pardoseala PURMO

De ce incalzire prin pardoseala?

1. Repartizare ideala a caldurii in incapere
Sistemele de incalzire prin pardoseala asigura o repartizare verticala ideala a temperaturii in incapere. Temperatura mai ridicata la nivelul pardoselii si mai redusa la nivelul capului ofera confort termic optim. De aceea, incalzirea prin pardoseala este recomandata in special pentru camerele aflate la parter, cu deschidere spre casa scarilor, sau la mezanin, dar si in spatii inalte cum sunt bisericile, salile de sport sau halele de productie.
Incalzirea prin pardoseala mai are un avantaj, respectiv emanarea uniforma a caldurii la nivelul intregii suprafete a  pardoselii. Aspect foarte important pentru incaperile cu suprafata mare – camerele de zi si holurile caselor, dar si spatiile expozitionale sau magazine mari.

2. Valoare estetica
Instalatia de incalzire prin pardoseala este complet amplasata sub podea, iar absenta oricaror elemente vizibile de incalzire ofera posibilitati nelimitate de amenajare a interioarelor. Acest lucru este important din punct de vedere al planificarii unei utilizari eficiente a spatiului din dreptul ferestrei, spre exemplu, unde in mod normal ar fi montat un radiator.
Calitatile incalzirii prin pardoseala sunt esentiale in aranjamentul interioarelor cu valoare istorica sau in proiectarea dotarii salilor de gimnastica, unde radiatoarele traditionale necesita constructii speciale in vederea mascarii lor sau asigurarii unor conditii de protectie a persoanelor prezente.
Incalzirea prin pardoseala asigura o senzatie placuta de caldura sub picioare, indiferent de solutia de finisare aleasa pentru pardoseala, inclusiv pnetru placarea pardoselii cu dale de piatra sau placi ceramice care in mod normal dau impresia neplacuta de rece.

3. Economie de energie
„Podeaua calda” sporeste confortul in asemenea masura incat se poate reduce temperatura aerului in incaperea incalzita cu 2oC, ceea ce inseamna de fapt o reducere a consumului de energie cu circa 12%.
Un argument important in favoarea sistemelor de incalzire prin pardoseala este temperatura scazuta de functionare a instalatiei. De obicei ea nu depaseste 45oC, prin urmare poate fi alimentata cu caldura obtinuta de la cazane de condensare cu randament ridicat, de la pompe termice sau de la panourile solare. Poate fi folosita de asemenea, cu foarte bune rezultate, si caldura reziduala, de exemplu apa incalzita in timpul proceselor de racire intalnite in numeroase tehnologii de productie.

De ce incalzire prin pardoseala Purmo?

1. Fiabilitate si experienta
Conditia asigurarii unui confort real este aceea de a se elabora un proiect bine conceput si un montaj corespunzator al instalatiei. In obtinerea tuturor avantajelor rezultate din folosirea incalzirii prin pardoseala, Purmo se bazeaza pe cei peste 30 de ani de experienta in domeniu.
Purmo este marca a Rettic ICC, unul dintre primii furnizori de instalatii de incalzire prin pardoseala din Europa, experienta indelungata conferind increderea partenerilor si clientilor din numeroase tari.
In instalatia care functioneaza corespunzator, temperatura pardoselii nu poate depasi 29oC. De obicei, in conditii meteorologice medii, aceasta temperatura nu depaseste 24 – 25oC. O astfel de temperatura practic nu este sesizata la pipait. Executia necorespunzatoare atrage dupa sine o incalzire excesiva a pardoselii si prin aceasta se pierd toate avantajele instalatei si pot aparea chiar probleme serioase de exploatare.
Iata de ce, siguranta ca elementele componente ale sistemului se potrivesc , ca sistemul este complet si montajul a fost corect executat sunt conditii esentiale pentru a te bucura de beneficiile incalzirii prin pardoseala, conditii pe care sistemele Purmo le indeplineste cu succes.

2. Calitate si siguranta
Purmo inseamna calitate superioasa si siguranta deplina. De aceea, componentele sistemului de incalzire prin pardoseala sunt realizate din materii prime de buna cea mai buna calitate, pentru a nu compromite fiabilitatea instalatiei.
Sistemul de incalzire prin pardoseala Purmo se produce in conformitate cu standardele ISO 9001 si ISO 14001. Durabilitatea elementelor, testate in timpul cercetatorilor de laborator, depaseste 50 de ani.

3. Garantie indelungata
Inalta calitate a sistemului de incalzire prin pardoseala permite acordarea unei garantii de 10 ani in situatia folosirii in instalatie doar a elementelor apartinand sistemului Purmo.

4. Service de specialitate
Oferim service si consultanta de specialitate, asigurate de colectivul nostru de specialisti. Instalatorii Purmo recomandati si proiectantii colaboratori garanteaza o buna functionare a instalatiei, fiabilitate indelungata si confort optim in exploatare.

4. Service de specialitate
Oferim service si consultanta de specialitate, asigurate de colectivul nostru de specialisti. Instalatorii Purmo recomandati si proiectantii colaboratori garanteaza o buna functionare a instalatiei, fiabilitate indelungata si confort optim in exploatare.


Incalzire pardoseala – PURMO

Încălzirea în pardoseală, o alegere ce merită luată în considerare 

Încălzirea în pardoseală reprezinta una dintre solutiile ingenioase, foarte eficiente și inovatoare, pentru a obtine un mediu confortabil din punct de vedere termic pentru locuinte sau birouri. Acest sistem de incalzire este o alegere tot mai intalnita in locuintele romanilor datorita avantajelor pe care le aduce, printre care cel mai important este ca incalzeste rapid si uniform.

Astfel, adoptarea unui sistem de încălzire cu performanțe crescute ajută la crearea unui mediu înconjurător mai curat și mai sănătos pentru toată lumea. Sistemul radiant de incalzire pe baza de agent termic prin pardoseala reprezinta modul cel mai eficient din punct de vedere energetic de a distribui caldura in interiorul cladirilor. Temperaturile scazute ale agentului termic folosit permit obtinerea unei eficiente optime ale surselor de caldura. Nu mai punem la socoteala ca intreaga instalatie este invizibila, ceea ce va confera libertate in alegerea oricarui stil arhitectural.