Incalzire TeCe

De obicei, notiunea de confort termic este asociata cu temperatura interioara a incaperii in care se gasesc oamenii. De fapt, senzatia de confort termic trebuie inteleasa ca un echilibru termic al corpului uman sub influenta factorilor de natura fizica ai mediului inconjurator. Confortul termic este influentat de parametrii obiectivi cat si de cei subiectivi, diferiti de la persona la persoana.

Factorii cei mai importanti care asigura confortulu termic intr-o locuinta sunt cei fizici (temperatura aerului, temperatura medie radianta a peretilor, umiditatea, viteze aerului), factori organici (varsta, sexul, starea de sanatate, nivelul de oboseala) si factori externi (tipul activitatii, imbracamintea).

Astfel, analizand temperatura ambientala trebuie observat ca un factor important de confort il reprezinta si distributia ei cat mai uniforma in incapere. Cum zona inferioara a piciorului este una sensibila, este de dorit ca aici temperatura sa fie mai ridicata decat in zona capului. Este cunoscut de toata lumea ca o pardoseala rece creeaza o senzatie neplacuta, chiar daca temperatura masurata mai sus, in zona torsului si a capului este corespunzatoare( 20 – 220 C).

Curba de temperaturi a sistemului de incalzire in pardoseala Ferroli este foarte apropiata de cea ideala. Caldura radiata resimtita de catre o persoana aflata in camera creeaza o senzatie de confort asemanatoare unei incalziri clasice cu corpuri statice (radiatoare) care foloseste temperaturi cu 2˚C mai mari, ducand astfel la economii de energie de pana la 12%.

CONTACTEAZA-NE PENTRU DETALII.